Postări

174 de ani de la nasterea poetului nepereche-51 de ani de la infiintarea Scolii Gimnaziale Mihai Eminescu-Ziua limbii romane

Imagine
 La multi ani Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Evenimentele de astazi ne-au unit pe toti. elevi, parinti, bunici, profesori deopotriva. Activitati, concursuri, recitari, cantece, dansuri, prezentare de costume eco, etc. Felicitari tuturor!

POLUAREA - o cauza a schimbarilor climatice

Imagine
 

Plantarea unui copacel in propria gradina

Imagine
 Eleva Karina Baltag din clasa a VII-a A a plantat un "pui de pom", impreuna cu surioara ei, in propria gradina. Felicitari!

Expozitie cu tema POLUAREA

Imagine
 

Indemanare si creativitate

Imagine
 

ZIUA VERDE A ECO-SCOLILOR 29.10.2023

Imagine
 Constitue deja o traditie pentru elevii Scolii Gimnaziale "Mihai Eminescu" din Roman, ca in data, sau in preajma datei, de 29 octombrie sa planteze un pom fructifer. Deoarece plantarea nu o mai putem realiza pe domeniul public, in curtea scolii, elevii si-au propus sa planteze cate un pomisor acasa in propria gradina. Supravegheate de catre parinti,  cele doua eleve din clasa a VII- B, Daria si Sonia au plantat un visinel pe care il vor ocroti si il vor vedea inflorit in primavara. Ce poate fi mai frumos! Pui de om - pui de pom! Felicitari celor doua eco-voluntare!

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI LA ȘCOALA ”MIHAI EMINESCU”

Imagine
       În fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei, prilej cu care, în România data de 16 octombrie a fost declarată Ziua  Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare.      Sub sloganul  „ Alimentație  sănă toasă  pentru toți!  Importanța consumului de cereale integrale.”,   Institutul Național de Sănătate Publică, cu sprijinul direcțiilor de sănătate publică, a demarat campania de informare şi educare privind alimentația sănătoasă, cu accent asupra semnificației consumului de  cereale integrale  asupra organismului.      Conform Organizației Mondiale a Sănătății, alimentația sănătoasă include consumul zilnic a minimum 400 g (5 porții) de fructe și legume (în afară de cartofi), leguminoase, nuci și cereale integrale.      Aproximativ 70 de grame de cereale integrale pe zi pentru femei și 90 de grame pentru bărbați este considerat un aport benefic pentru o alimentație sănătoa