Postări

Ziua Pământului 2021

Imagine
  Ziua Pământului….la plantat în grădiniţa de legume   Ziua Pământului a devenit un eveniment global și este marcată de peste 200 de milioane de oameni în 141 de țări. Pe 22 aprilie se organizează evenimente și activități care au menirea de a atrage atenția asupra problemelor de mediu.             Deoarece anul 2021 a fost declarat anul încurajării consumului de fructe şi legume, preşcolarii şi doamnele educatoare din GPP nr. 1 Roman, structură a Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, şi-au propus amenajarea grădiniţei de legume din curtea grădiniţei. Au adus seminţe de ardei, de roşii, de castraveţi şi le-au plantat în spaţiul special amenajat pentru acest lucru. Astfel au înţeles copiii să marcheze această zi foarte importantă din viaţa noastră, a tuturor! Felicitări! La mulţi ani, draga noastră PLANETĂ!

Ziua Mondială a Mediului 2021

Imagine
Ziua Mondial ă a Mediului sărbătorită la Mihai Eminescu                 Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în  1972  de  Adunarea Generală a Națiunilor Unite  pentru celebrarea Conferinței " Ecologia  Umană" de la  Stockholm  și reprezintă elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al  Națiunilor Unite  (UNEP).             De câţiva ani încoace această zi se suprapune cu Ziua Educatorului.             Iată de ce dl. consilier educativ al Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Roman a invitat un reprezentant al Gărzii de Mediu pentru a împărtăşi elevilor din experienţa sa, şi în acelaşi timp să prezinte elevilor tema acestui an “Restaurarea Ecosistemelor”.             

Ziua Pământului 2021

Imagine
Ziua Pământului …..în culoare                  Preşcolarii şi cadrele didactice din GPP nr. 12, structură a Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Roman se pregătesc să aniverseze ZIUA PĂMÂNTULUI. Cu această ocazie au desenat şi colorat, utilizându-şi imaginaţia şi creativitatea. Doamna educatoare Elena Dociu a fost alături de ei sprijinindu-i şi încurajându-i. Bravo lor!  

Ziua Mondială a Apei 2021

  Ziua Mondială a Apei   Ziua Mondială a Apei se marchează anual la 22 Martie. Este o zi în care sărbătorim apa şi în care se atrage atenţia, la nivel mondial, asupra populaţiei care suferă de lipsa apei.   Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua Mondială a Apei (World Water Day) (rezoluţia 47/193). Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza populaţia atât în privinţa potenţialului pentru o cooperare extinsă, cât şi asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creşterea cererii de acces la apă şi la serviciile în domeniu.   În prezent, Ziua Mondială a apei este sărbătorită în întreaga lume în fiecare an, aducând în centrul atenţiei diferite aspecte. Fiecare produs fabricat are nevoie de apă. Unele industrii consumă mai multă apă decât altele. Spre exemplu, pentru a produce o coală de

Schimbările climatice 2020

Imagine
SCHIMB ĂRILE CLIMATICE - în viziunea elevilor!               Una din temele de actualitate ale omenirii o constituie SCHIMBARILE CLIMATICE.  Iata de ce am ales aceasta tema pentru anul 2020-2021 în Programul Mondial Eco-Şcoala. Ne-am propus să ne implicam în căutarea de soluţii pentru reducerea acestui fenomen care ne afectează pe toţi. Astfel, elevii au avut de identificat cauzele, efectele, dar şi găsirea de soluţii pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice. Astfel am realizat o expoziţie virtuală cu desenele realizate de elevi.

Activitate desfăşurată la Muzeul de Istorie Roman 2020

Imagine
  Activitate desfăşurată la Muzeul de Istorie Roman               Evenimentul organizat de Muzeul de Istorie Roman în colaborare cu şcolile din municipiul Roman a găzduit lucrări realizate din produse naturale, rezultate din pădure: frunze, conuri, seminţe, crenguţe, etc. Fiind o Eco-Şcoală şi derulând în acelaşi timp proiecte LeAF ne-am sfătuit, organizat, pentru a putea participa şi noi.             Doamna professor coordinator 2 al Programului Mondial Eco-Şcoala, doamna Mihaela Munteanu, a participat cu lucrările elevilor Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu”.             Cele mai creative şi ingenioase lucrări ale elevilor au fost apreciate, iar elevii răsplătiţi cu premii.   Felicitări lor!

ZIUA VERDE 2020

Imagine
ZIUA VERDE A ECO-ȘCOLILOR