ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI LA ȘCOALA ”MIHAI EMINESCU”


    
 În fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei, prilej cu care, în România data de 16 octombrie a fost declarată Ziua  Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare.

    Sub sloganul Alimentație sănătoasă pentru toți! Importanța consumului de cereale integrale.”,  Institutul Național de Sănătate Publică, cu sprijinul direcțiilor de sănătate publică, a demarat campania de informare şi educare privind alimentația sănătoasă, cu accent asupra semnificației consumului de cereale integrale asupra organismului.

    Conform Organizației Mondiale a Sănătății, alimentația sănătoasă include consumul zilnic a minimum 400 g (5 porții) de fructe și legume (în afară de cartofi), leguminoase, nuci și cereale integrale.

    Aproximativ 70 de grame de cereale integrale pe zi pentru femei și 90 de grame pentru bărbați este considerat un aport benefic pentru o alimentație sănătoasă.. În România, datele obținute din Portalul cunoașterii pentru promovarea sănătății, arată un consum mediu de 16,4 g cereale integrale pentru femei și 17,5 g cereale integrale pentru bărbați.

             












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Campania de primăvară ”ROMANUL CURAT ȘI VERDE