Ziua Mondială a Alimentației 2021

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAŢIEI

la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roman

 

Ziua mondială a alimentaţiei este sărbătorită, în fiecare an, la data de 16 octombrie din anul 1981.

Potrivit FAO (www.fao.org), sistemele agroalimentare angajează un miliard de oameni la nivel mondial, mai mult decât orice alt sector economic. Mai mult decât atât, modul în care producem, consumăm şi, din păcate, risipim alimente are un impact grav pe planeta noastră, punând presiuni inutile asupra resurselor naturale, asupra mediului şi asupra climei. Producţia de alimente degradează prea des sau distruge habitatele naturale şi contribuie la dispariţia speciilor.

O astfel de ineficienţă ne costă miliarde de dolari, arată FAO. În plus, sistemele agroalimentare de astăzi expun inegalităţi profunde şi nedreptăţi în societatea globală. Trei miliarde de oameni nu îşi pot permite diete sănătoase, în timp ce supraponderalitatea şi obezitatea continuă să crească în întreaga lume.

Pandemia COVID-19 a subliniat că este necesară schimbarea urgentă a acestei direcţii.

În acest timp fermierii - care se confruntă deja cu variabilitatea climatică şi extremele - îşi vând recoltele şi mai greu, în timp ce creşterea sărăciei împinge un număr mare de rezidenţi ai oraşului să folosească băncile de alimente, iar milioane de oameni necesită ajutor alimentar de urgenţă.

Elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Roman au sărbătorit în avans această zi, în data de 13 octombrie 2021.

Mesajele elevilor : Mănâncă responsabil! Mănâncă sănătos! Cumpără de la producătorii locali! Nu risipi mâncarea! 










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI LA ȘCOALA ”MIHAI EMINESCU”